Játszunk el a gondolattal, van kedved hozzá? Biztosan észrevettétek ti is, hogy egyre több fiatal veszi kezébe a fakanalat, és rosszabbnál jobb, jobbnál rosszabb vagy jobbnál jobb ételeket készítenek. Sok főzési videó kerül fel a TikTok-ra, Instagram-ra, vagy a YouTub-ra, egyre többen mutatjuk meg, hogy mit tudunk a konyhában.
Mennyire lehet fontos az, hogy ezek a videók többnyire a konyhákban készülnek? Egyáltalán nem fontos, sőt nyitott lehetőség lehet az, hogy a kertben főzzünk, bográcsozzunk, ilyen videók jelenleg elenyésző mennyiségben készülnek.
Általában a főzési videók az előkészületektől kezdődnek, a hozzávalók összekészítésétől, a zöldségek, adott esetben a húsfélék darabolásán át a főzés lépésein, kavargatásokon, kóstolgatásokon keresztül a tálalásig. Itt aztán mindenféle trükkös, vicces lépéseket bevetnek az ifjú szakácsok, annak érdekében, hogy minél vonzóbb legyen a videójuk a közönségük számára!
Ez így van jól!
Lehet ezt még fokozni?
Igen úgy, hogy menjünk a szabadba főzni! Ehhez kell egy olyan tűzrakó hely, ahol egyszerűen, kényelmesen betudod gyújtani a tüzet, folyamatosan biztosítja a meleget, és persze biztonságos. Fontos szempont lehet az is, ha befejezted a bográcsozást, akkor egyszerűen el tudd rakni. Ha mindezekkel megvagy, akkor készülhet is egy rövid főzési videó, talán az első.
Hogyan tudod a konyhai egyszerűséget a szabadba varázsolni? Azt gondolod, hogy bonyolultabb a szabadban bográcsozni, mint a konyhában főzőcskézni? Valóban így van?
Hadd forogjon a felvétel. Ha ideális főzőhelyed van, akkor a kavargatás közben egyben a felvételt is meg tudod csinálni, mert a bogrács tartását maga az állvány végzi.
A készült videóknál megfigyelhető, hogy nem az étel elkészítése a lényeg, hanem a sztori, ahogy készül az étel és a benne lévő poénok adják a videó színvonalat, a kerti főzés még egy nagyot hozzá dob ehhez az összképhez. Gasztro vloggerként választánád ezt az irányt, keress meg minket, biztosítunk hozzá neked egy Totemet.
A bográcsozás lehet új irány, csináld, garantáltan sikered lesz!