Szabadfogású bográcsozás

2022.05.25

Játszunk el a gondolattal, van kedved hozzá? Biztosan észrevettétek ti is, hogy egyre több fiatal veszi kezébe a fakanalat, és rosszabbnál jobb, jobbnál rosszabb vagy jobbnál jobb ételeket készítenek. Sok főzési videó kerül fel a TikTok-ra, Instagram-ra, vagy a YouTub-ra, egyre többen mutatjuk meg, hogy mit tudunk a konyhában. 

Mennyire lehet fontos az, hogy ezek a videók többnyire a konyhákban készülnek? Egyáltalán nem fontos, sőt nyitott lehetőség lehet az, hogy a kertben főzzünk, bográcsozzunk, ilyen videók jelenleg elenyésző mennyiségben készülnek. 

Általában a főzési videók az előkészületektől kezdődnek, a hozzávalók összekészítésétől, a zöldségek, adott esetben a húsfélék darabolásán át a főzés lépésein, kavargatásokon, kóstolgatásokon keresztül a tálalásig. Itt aztán mindenféle trükkös, vicces lépéseket bevetnek az ifjú szakácsok, annak érdekében, hogy minél vonzóbb legyen a videójuk a közönségük számára! 

Ez így van jól! 

Lehet ezt még fokozni? 

Igen úgy, hogy menjünk a szabadba főzni! Ehhez kell egy olyan tűzrakó hely, ahol egyszerűen, kényelmesen betudod gyújtani a tüzet, folyamatosan biztosítja a meleget, és persze biztonságos. Fontos szempont lehet az is, ha befejezted a bográcsozást, akkor egyszerűen el tudd rakni. Ha mindezekkel megvagy, akkor készülhet is egy rövid főzési videó, talán az első. 

Hogyan tudod a konyhai egyszerűséget a szabadba varázsolni? Azt gondolod, hogy bonyolultabb a szabadban bográcsozni, mint a konyhában főzőcskézni? Valóban így van? 

Na akkor gondoljunk bele együtt játszunk a gondolattal. Itt is ugyan úgy elő kell készülnöd a főzéshez, itt is aprítanod kell a zöldségeket, húsokat, ehhez is vágódeszka és kés kell, mint a konyhában, eddig ugyan az, vagyis a szabadtéri annyival jobb, hogy a friss levegőn vagy. 

A bográcsozás változatosabb, téma szempontjából is vonzóbb, hogy itt a tüzet be kell gyújtanod, ez is lehet akár egy vicces, mosolygós jelentrész a videódban. 

Addig míg begyújtod a Totemet fél szemmel az előkészített húsokra kell figyelned, nehogy a szomszéd macskája felcsípjen belőle egy fincsi darabot. A begyújtás, tűzrakás után igazából megint azokat kell csinálnod, amit a konyhában, annyi kis kiegészítéssel, hogy a tűzre alkalom adtán dobnod kell rá 1-2 darab fát. 

Táplálnod kell a tüzet, úgy, mint a szerelemben. 

És még mindig a szabadban vagy. Főzés közben jöhet a kóstolgatás kavargatás, ha jó kerti főzőt választasz, akkor azoknál sincs több teendőd, mint amit a konyhában végzel. 

Hadd forogjon a felvétel. Ha ideális főzőhelyed van, akkor a kavargatás közben egyben a felvételt is meg tudod csinálni, mert a bogrács tartását maga az állvány végzi. 

A készült videóknál megfigyelhető, hogy nem az étel elkészítése a lényeg, hanem a sztori, ahogy készül az étel és a benne lévő poénok adják a videó színvonalat, a kerti főzés még egy nagyot hozzá dob ehhez az összképhez. Gasztro vloggerként választánád ezt az irányt, keress meg minket, biztosítunk hozzá neked egy Totemet. 

A bográcsozás lehet új irány, csináld, garantáltan sikered lesz!


További blogbejegyzések: