Hogyan kezdek a bográcsozáshoz

2022.02.02

Nagyon sokan szeretünk bográcsozni, élvezzük a tűzön főt ételek ízeit. Nálam mindig egy ötlettel kezdődik, ez lehet akár úgy, hogy látok egy jó receptet és meg akarom csinálni, vagy egyszerűen régen ettem már marha pörköltet, vagy csak egyszerűen főzni kellene valamit. 

Amikor megfogalmazódott az, mit fogok főzni, és persze az időpont is megvan már, utánna jöhet az előkészület. Előkészítem a tűzrakáshoz szükséges fát, ezt általában ha van idő rá, akkor főzés előtt pár nappal száraz helyre teszem, ha nincs idő rá, akkor úgy válogatom össze, hogy a legszárazabb fával főzzek. Az ügyesebbek fedél alatt, vagy száraz helyen tárolják a fát, és így igazából bármikor tüzelésre kész. A fa és a begyújtós a legfontosabb, hogy minél használhatóbb állapotba legyen. A legjobb az akác, vagy a bükk fa, ezeknek égés közben kellemes illatuk is van. 

Miután ezzel megvagyok, elkészítem a bográcsot és a bogrács kanalat, átnézem őket, ha régebben volt főzés, akkor a bográcsot áttörölgetem, de a bográcsot főzés előtt, mikor begyújtom a Totemet forralok benne vizet és kiöblítem vele. 

Ha megvagyok mindezekkel, akkor a főzés napján a MOZAIK Totemet kihelyezem a főzés helyszínére, és indulhat a begyújtás!

Startra kész!

További blogbejegyzések: