A bográcsozás elpusztítja a COVID-ot

2022.01.18

Nagyon érdekes megállapítást hallottam a hétvégén, mégpedig az volt, hogy a vírusokat elpusztítja a főzés. Ez nagyon érdekes, ha ez valóban így van, akkor minél többet kell bográcsozzunk. 

Laboratóriumi körülmények között vizsgálták, hogy kvázi folyékony halmazállapotú elegyet, 18-20   percen keresztül 92-95 °C hőmérsékleten melegítettek és a koronavírus félék elpusztultak. 


Nagyon kiváncsi lennék, hogy laboratóriumi környezetben milyen lehet bográcsozni :-), vagy milyen lenne. De ha elfogadjuk, hogy ezeken a paramétereken elpusztítható a koronavírus, a COVID, akkor minél többet kell bográcsoznunk.   

Ettől függetlenül több helyen is olvastam arról, hogy hőkezeléssel tartósítanak élelmiszereket, vagy fagyasztás előtt előfőzik az ételeket, és persze az élelmiszerek szárítását is hővel végzik.

Egy szónak is száz a vége, nincs más dolgunk, minél többet kell bográcsoznunk, és akkor megvédjük magunkat a vírusoktól, és közben egy jót szórakozunk, ami nem utolsó szempont!

További blogbejegyzések: